Szeretné tudni, hogyan háríthatja el a fürdőkád dugulását?

A fürdőszobai dugulásokért leginkább a lefolyóba kerülő hajszálak, szappandarabkák, tusfürdő és sampon, valamint egyéb szennyeződés felelhet. Ezeket nagyon nehéz kivédeni, ráadásul sokszor még a szűrő sem képes száz százalékos védelmet biztosítani.

Ha már megtörtént a baj, és úgy tűnik, hogy duguláselhárító kihívása nélkül megúszhatjuk az egészet, akkor számos ötletes és egyszerű (sok esetben olcsó) praktika áll rendelkezésünkre, hogy megszüntessük az elzáródást. Mivel a konyhai és a fürdőszobai elzáródásokért más és más szennyeződés vagy maradvány felel, ezért a módszerek is mások, amikhez folyamodunk.

Leghatásosabb dugulás elhárító módszer

Fürdőkád duguláselhárításához az egyik legjobb és legkönnyebb megoldás az, ha éjszakára speciális tisztítószert öntünk a lefolyóba, amit állni hagyunk reggelig. Amikor a tisztítószer már kifejtette a hatását (erre elég egy éjszaka), akkor egy lábas forró, majd azt követően bő hideg vízzel jól átöblítjük a lefolyót, amely ezt követően megtisztul a szennyeződésektől.

Hogy a hatás még nagyobb legyen, célszerű lecsavarni a zuhanyfejet, így erősebb víznyomással tudjuk átmosni a kád lefolyóját; legalább ennyire hasznos az is, ha hermetikusan befogjuk a kád túlfolyóját, hogy a vákuum is besegíthessen. A pumpa is sokat segíthet, vele még a makacsabb elzáródások is elmozdíthatóak a helyükről.

A fürdőkád duguláselhárításához olyan szereket használhatunk, mint a trisó, a szódabikarbóna és ecet keveréke, valamint a kereskedelmi forgalomban kapható lefolyótisztítók és granulátumok.
Ha a dugulás ezt követően sem szűnik meg, akkor már nem odázhatjuk el a duguláselhárító kihívását, aki professzionális eszközökkel és nagyobb tudással, tapasztalattal képes lehet – akár falbontás nélkül – megoldani a problémát.

Fontos, hogy ne kezdjük el szétszerelni a fürdőkád környékét, mert ezzel végeredményben nagyobb kárt okozunk, és csak ritkán érhetünk el olyan eredményt, amire a munka végeztével is büszkék leszünk. Az ilyen munkákat mindenképp szakemberre bízzuk, aki az esetek többségében komolyabb felfordulás nélkül is képes megszüntetni a dugulást.