Praktikák, trükkök

Duguláselhárítás praktikák, visszahívjuk ingyenes tanácsadásért

Vízben ázik a lakása? Van Önnek egy dugulása?
Máris jövünk hívására!

Ha mosdójából nehezen folyik le a víz, akkor ne a WC-pumpával kezdje „átpréselni”a dugulást a lefolyón, hanem tisztítsa ki a lefolyó torkolatából a fennakadt, összegyűlt hajszálakat egy kiscsipesz, vagy egy horgas végű drótdarab (például: egyvisszahajtott végű gemkapocs) segítségével! Az ilyen dugulást megelőzheti, ha lefolyóinál rendszeresen használ műanyag, vagy fémszűrőt, amelyet kitisztítani is egyszerűbb.

Duguláselhárítás praktikák házilag – mit csináljunk?

Szifon szerelése:
Amennyiben ezután sem folyik le a víz, akkor mosdó alatti szifon lehet eldugulva. Óvatosan (hogy ne mozduljon ki a lefolyócső a falból) csavarjuk le a szifon alsó fedelét, de előbb tegyünk alá egy vödröt, mert egy kevés zagyos-víz van benne, ami kifolyik. A duguláselhárítás praktikák során a szétszerelt szifonból tisztítsuk ki a szappanos üledéket (például: egy csavarhúzó segítségével), nyúljunk fel szifon felső helyén maradt házába és kaparjuk ki a nagyobb lerakódásokat! A szifon alsó részének visszacsavarása előtt gondosan tisztítsuk meg a tömítő gumigyűrűt és a peremeket mindkét elemnél, hogy a későbbi szivárgást elkerüljük!Ha még most sem folyik le rendesen a víz, akkor a padlóösszefolyóban, illetve a falban lehet a dugulás.

Duguláselhárítás praktikák – A padlóösszefolyó:
A padlóösszefolyó fedelét fel kell emelni, s ki kell „kanalazni” az összegyűlt szennyvizet és a lerakódott, összetömörödött zagyot!Továbbra is fennálló dugulást érdemesebb szakemberre bízni, mert a falakban vezető csövek átjárhatóságát már speciális eszközökkel kell biztosítani, ügyelve arra,hogy e csövek (falon belüli) szétcsúszása, kilyukadása komoly károkkal (például falbontással) járhat.

Duguláselhárítás praktikák – a vegyszeres tisztítás

 

Mindemellett még egy lehetőséget házilagosan is megpróbálhat – a vegyszeres tisztítást!A lefolyócsőrendszer anyagától függően használjon tisztítófolyadékot (például PVC csövekhez sósavat), amelyet éjszakára hagyjon állni, hogy az „dolgozzon” reggelig.Vigyázzon e savakkal, mert erős maró hatásúak (rá van írva a flakonra is), és mérgező gázok keletkeznek a használatukkor, amelyet eki kell szellőztetni!Viszont meggondolandó, hogy az öreg házakban, az 50 -100 éves lefolyórendszert már az idő is „megette”, s ezekben katasztrofális lehet egy agresszív savazás, vagy pumpálás! Inkább hívjon szakembert!Megjegyezzük, hogy megelőzésként érdemes rendszeresen (mondjuk félévente, a használattól függően) ilyen vegyszeres tisztítással átöblíteni a lefolyót.

Ha a kádjából, zuhanytálcájából nem folyik le a víz, akkor itt is először a fennakadt szőrszálak eltávolításával próbálkozhat.Amennyiben ez nem segít, akkor a padlóösszefolyó karbantartása következhet (a fentiek szerint).

A WC-pumpás „erőszak” veszélyes lehet itt, mert a túlnyomástól elmozdulhatnak a lefolyó csatlakozói, s akkor csak a falbontás segít! Gondoljon arra, hogy a falban,vagy födémben szivárgó lefolyócsövek milyen járulékos kárt okozhatnak az alattuklévő lakásrészekben! Oldja meg egy szakember a problémát!

 


Mosogatójának dugulása egy külön kihívás. Itt az apró ételmaradékok lerakódása zárja el a lefolyót, ezért először a szifont kell kitisztítani (lásd előbb). Bár többnyire ez segít, mégis időnként komolyabb elzáródás is lehet.Ilyenkor a vegyszeres tisztítás lehet megoldás a falicsövek átjárhatósága érdekében.Használjon a kereskedelemben ajánlott tisztítógélt, amely az ételmaradékok, zsírokfeloldására is képes (de a falicsövek anyagára legyünk tekintettel!).

További makacs dugulás elhárítását bízza szakemberre!

Hívjon minket a +36 30 687-3000 telefonszámon és érdeklődjön !
Állandó ügyfélszolgálat!

WC-jének eldugulása valamilyen nagyobb és szilárdabb anyag, esetleg tárgy miatt következhet be. Előfordul, hogy a felmosóvízzel kiöntött rongy, vagy a nagyobb mennyiségű ételmaradék, esetleg a csészébe esett illatosító-fertőtlenítő, netán gyermekjáték zárja el a WC-t.Ilyenkor nem szabad „tovább erőltetni” a WC-pumpával a dugulást, mert az elakadt tárgyak kiszedhetetlenül mélyebbre kerülhetnek, amit csak bontással lehet megszüntetni! Ezért, ha saját maga „nem találja” az elzáródás okát, akkor hívjon szakembert!Egyébként WC-jében rendszeresen használja vízkő- és zsírlerakódás ellen (a kereskedelemben kapható) öblítőszereket!