WC duguláselhárítása házilag

WC duguláselhárítás házilag

Sokak számára ismerős lehet az a kellemetlen érzés, amikor a háztartásokban dugulás keletkezik. A WC az egyik legkritikusabb pont, itt ugyanis amellett, hogy hasznavehetetlenné  válik, a wc duguláselhárítás házilag is kellemetlen szagokkal jár.  Természetesen házilag többféle megoldást kipróbálhatunk, mielőtt szakember segítségére lenne szükség. A WC dugulásának elhárítására a közismert pumpás megoldás az egyik lehetőség. Itt ugyanis hiába használnánk lefolyókhoz való tisztítószert és a meleg vizet is. Ehelyett engedjük tele vízzel a WC csészét, majd a pumpa segítségével próbáljunk vákuumot létrehozni.  A legalkalmasabb eszköz erre a kisfejű, rövid és fanyelű pumpa.

0

WC duguláselhárítás házi praktikákkal

Ha azonban idegen tárgy került a WC-be és le is húztuk, nem nagy eséllyel tudjuk kiszedni. Ilyenkor a legtöbb esetben duguláselhárító szakember munkájára van szükség.  Azonban vízkövesedés is okozhat dugulást, ezt gumikesztyűvel egyszerűen ki lehet tapogatni.

Házi praktika lehet WC dugulás megszüntetésére az ecet és szódabikarbóna kombináció. Legalább három kisebb zacskó szódabikarbónát tegyünk a WC-be, ami után rögtön majdnem egy egész flakon felmelegített (szinte forró) ecetet öntsünk rá. Az ecet kellemetlen szaga hamar elillan, de mindenképpen szellőztessünk a művelet ideje alatt. Ez a megoldás leginkább akkor használ, ha biztosan tudjuk, hogy az eltömődést WC papír okozta.  Az ecet hatására a szódabikarbóna pezsegni kezd, miután abbamarad, forraljunk fel egy lábasban vizet, és azzal öblítsük le a WC csészét.

Házilag megoldást jelenthet erre a makacs problémára a trisó. Egy egész flakonnal öntsük a WC csészébe, majd 10-15 perc elteltével öntsünk rá forrásban lévő vizet.

Amennyiben úgy döntünk, hogy vegyszert alkalmazunk, akkor jó megoldás lehet a legalább 30%-os sósav.

Minden esetben használjunk gumikesztyűt és ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb víz fröccsenjen vissza ránk.